Facebook button
Get Adobe Flash player

FONTOS! 

.Átmenetileg NEM üzemelünk!

.

Afro hajfonások

Afrofonás

Az afro hajfonások készítésekor apró tincsekre szedjük a hajat, majd a tövétől kezdve műhajjal fonjuk össze. Így készítjük el a kívánt hosszúságú és vastagságú fonatokat.

.

A frizura előnye, hogy nem kell -és nem is lehet- vele sokat bajlódni, beszárítani, fésülni, stb. Mivel műhaj fedi a sajátot, nem éri annyi káros hatás, vegyszer, hő, környezeti ártalom, erős fésülés, szmog stb., ezáltal annak van ideje pihenni, regenerálódni, egészségesebb, szebb lesz és gyorsabban nő.

Természetesen a frizura mosható és nem károsítja a hajat.

.

A műhajak hatalmas színválasztékban kaphatók, a természetestől kezdve a legextrémebbekig. Ezeket a “Színskála” menüpontban láthatod.

Elsősorban import, gyártótól hozatott kanekalon műhajjal dolgozom, ami a legjobb minőségű, afro hajfonásoknál használatos szintetikus haj. Végeit forró vízbe nyomjuk (nem, a fejbőrödet és a saját hajadat természetesen nem forrázzuk le:)), ennek hatására felveszi a fonatok alakját és nem bomlik vissza. Természetes, puhább, kevésbé szintetikus hatású. Előnye, hogy szép, puhák a végek, nem akadnak össze, nem akadnak bele a ruhádba, nem kezdik ki az anyagukat.

Háromféle (teljesen természetes, “csepp” alakú; fonatok alatt elvágott, kicsit ecsetvégű; illetve közvetlenül a fonatok alatt elvágott) végződéssel kérhető, ami most így képek nélkül lehet, hogy nem teljesen világos, de előben megmutatjuk (galériánkban is láthatóak) és itt ki is választhatod, milyen legyen. Sajnos sokan nem értik (és nem hiszik), hogy a fonatok vége hogyan marad úgy és ezért inkább a gagyibb, de biztosabbnak tűnő jumbo braid hajat választják. Nos, a Kanekalon műhaj alapanyaga az akril, ami gőz hatására formálódik (emlékeztek még, amikor túl forró teát öntöttetek a kólás flakonba és eldeformálódott? Pontosan ez a kémiai folyamat játszódik le a fonatoknál is.)

Igény szerint használhatok gyengébb minőségű, de olcsóbb jumbo braid hajat, ennek végét egyszerűen el kell égetni, így nem bomlik vissza, viszont a végeken lévő olvadt “gumók” kikezdhetik a ruháidat és egymással is könnyebben ősszeakadnak a tincsek.

.

Egy átlagos afro 60 cm-es póthajjal készül (pár centit ugrik össze a fonás során), ami testmagasságtól függően kb hátközépig ér, a tincsek pedig 4-6 mm vastagok. Persze  köztes hosszúságra és vastagabb/vékonyabb tincsek készítésére is van lehetőség, de a lezárás miatt a műhajnak minden esetben minimum 6-8 centivel hosszabbnak kell lennie a sajátodnál.

.

Elkészítése (átlagos esetben 7-9 óra, de ez lehet több/kevesebb is hajmennyiségtől, fejmérettől, szünetektől stb függően).

Ketten fonunk, reggel 8-kor, legkésőbb 9 órakor szoktuk elkezdeni a fonást, később már nem szívesen állunk neki, mert nagyon elhúzódhat.

A fonás napjára nem érdemes semmi más fontos programot szervezni, hogy ne kelljen kapkodni.

.

Amíg fenn van az afro-d, nem szabad festeni a hajad, mert a műhajat úgysem fogja meg a festék, illetve a festéket nem valószínű, hogy maradéktalanul ki tudod öblíteni a fonatokból (még ha csak a töveit próbálod festeni, akkor is belekenődhet) és a benn maradt festék károsíthatja a saját hajad!

.

Fonataid lenövéstől függően 1,5-3 hónapig hordhatóak, utána szét kell bontani. Ha már nagyon “lötyög”, vagy filcesedni kezd a töve, ki kell szedni, mert ezután már nem esztétikus, illetve a szálak közt növő kis babahajak összeakadhatnak a befont tincseid töveivel, ezáltal összerasztásodhat. Ha 3 hónapnál tovább hagyod fenn, akkor már valószínűleg károsítani fogja a hajad!

A kibontást magadnak kell megoldanod úgy, hogy a tincseket elvágod ott, ahol a saját hajad végződik és egy hegyesebb eszközzel (pl. stilfésű vége, ceruza stb) visszabontogatod. Kiszedés után jó alaposan keféld át a hajad, majd mosd meg és kész is!

Mivel egy egészséges embernek átlagosan napi 100 szál haja hullik ki, a fonatok viszont ezeket nem engedik ki, bontáskor ez mind a nyakadba fog zúdulni. Ne ijedj meg, ez normális, 100 szál hajad “születik” is minden nap, szóval ez teljesen természetes, csak elsőre ijesztőnek tűnik!

.

Az afrofonásokat műhaj nélkül is el lehet készíteni, de nem javaslom. Esztétikailag sem túl jó, mert a tincsek végig szálasak lesznek és az élettartama is max. 2 hétre csökken, végeit pedig gumikkal lehet lezárni.

.

Természetesen minden általam készített frizurára garanciát vállalok!

 

.

Ha fonatni szeretnél, akkor az időpont foglalásnál jelezd, hogy milyen szín(eke)t szeretnél, illetve ahhoz, hogy az időpontot fixre ki tudjam adni, előleg szükséges, ami a végleges ár fele! Személyesen és utalással is eljuttathatod, mindkét esetben kapsz elismervényt a befizetésről. Az előleg természetesen levonódik a végösszegből.

.

A frizuráról minden további információt megtalálsz a jobb oldali menüsorban az “afrofonás” fül alatt megjelenő menüsorban! :)

Szolgáltatásaink