Facebook button
Get Adobe Flash player

FONTOS!
Átmenetileg NEM üzemelünk!

.

Sziasztok! :)

Ildi vagyok, 33éves, de sokan Nestaként ismernek (azért az Ildire jobban hallgatok:)).

20 éve kezdtem el raszta készítésssel, 18 éve afrofonással, 17 éve műrasztával és hajhosszabbítással foglalkozni. Imádom a szakmámat, ez a hobbym is egyben. Mivel jelenleg 33 éves vagyok, nem nehéz rájönni, hogy elég korán kezdtem el hajakkal foglalkozni. Eleinte természetesen csak hobby szinten, de több, mint 15 éve főállásban hajazom :)

Mi jelent a “HaircoholiX “szó?

Ahogy az alkoholnak (alcoholics), munkának (workoholics), vásárlásnak (shopoholics), csokinak (chocoholics) stb. is vannak megszállottjai, úgy a hajnak is, így lettem én 2008-ban “haircoholic” és mivel gyakran segítőkkel dolgozom, többes számba tettem, ebből jött a “HaircoholiX” szó. Igen, utólag rájöttem én is, hogy helyesen hairoholics-nak kellene lennie, de szerintem így jobban hangzik és végül ráfogtuk a “költői szabadságra” a hibát :D

2008-ig Ildizájn néven futottam, de vágytam egy kis újításra és a neten böngészve rábukkantam egy azonos nevű kolléganőre  is (ebben az esetben biztos vagyok benne, hogy csak véletlen volt az egybeesés), ezért döntöttem a névváltoztatás mellett. Sajnos azóta a Haircoholic nevet is többen próbálták átvenni, de miattuk már nem vagyok hajlandó nevet cserélni. Úgy érzem, hogy ha egy fodrász annyira  nem kreatív, hogy saját nevet találjon ki magának, akkor nem sok esélye van a szakmában..

Korábban több szalonban is dolgoztam beugrósként, de valahogy egyik sem volt az igazi. Akkoriban még nagyon fiatalka voltam és ezt sokan megpróbálták kihasználni…

Később elkezdtem otthon dolgozni, amit nagyon élveztem, majd egy fodrász ismerősömmel saját szalont nyitottam a belvárosban. Sajnos teljesen más elképzeléseink voltak a jövőre nézve, ezért elváltak útjaink és egy kedves ismerősöm segítségével újabb szalont nyitottam a Parlament szomszédságában. Kisvártatva ezt is bezártam a saját érdekemben, mert a hatalmas 180 nm-es helyiség kihasználatlannak bizonyult.

Jelenleg ismét itthon dolgozom, és rá kellett jönnöm, hogy ez a legjobb megoldás a számomra.

Szeretek egyszerre egy vendégre koncentrálni, nem is vállalok soha egy időben több munkát. Így jobban megismerem a vendégeimet (persze csak ha ők is nyitottak erre), sokakkal baráti kapcsolatot tudok kialakítani és ők is felszabadultabban érzik magukat ilyen környezetben, mint egy rideg szalonban, ahol további 10-15 vendég, kísérő, haver sattara stíröli őket, miközben a festékes fejjel ülnek, vagy ilyesmi. Ezt én sem szerettem soha, ha pl.  (akár átvitt értelemben, akár szó szerint) a kirakatban mosták a hajam. Szerintem az ilyesmi intim dolog, ami nem tartozik a másik pultot bérlő fodrász húgicája szomszédjának a pasijára…

Szeretem megkínálni a vendégeimet egy kávéval, teával, üdítővel, netán szisszenthetünk egy-két sört is, hosszúra nyúló meló közben nézhetünk Family guy-t, South Parkot, vagy bármit. Szerintem és az eddigi visszajelzések alapján is sokkal jobb így, mint “robot üzemódban, futószalagon” dolgozni.

Természetesen az, hogy itthon dolgozom, nem azt jelenti, hogy a földön szétdobált zoknik közt, a bevetetlen ágyon készítem el a frizurádat.

Nem sok ilyen kép készül, de akadnak  azért :)

Kövess minket a Facebookon! Katt ide és like! :)

Szolgáltatásaink