Facebook button
Get Adobe Flash player

FONTOS!

.

Átmenetileg NEM üzemelünk!

.

Gyakori kérdések az afro hajfonásokról


Mennyibe kerül?

Az ár hossztól és vastagságtól függ. Az „Árak” menüpontban találod az árlistát, ahol minden lehetőségre megtalálod az árat.


Kell fizetni előleget?

Igen, póthajas fonás esetén a végleges ár felét előlegként kérem, amit elhozhatsz személyesen, de utalhatod a számlámra is. Természetesen az előleg levonódik a végösszegből és kapsz róla elismervényt.

Előlegre azért van szükség, mert ebből rendelem meg a póthajadat, illetve biztosíték arra is, hogy el is jössz megcsináltatni és nem foglalom feleslegesen az időpontot. Az időpontot csak akkor adom fixre, amikor megkaptam az előleget. Ha már ajánlottam egy lehetséges időpontot, de még gondolkozol, vagy lassan utalsz és közben már leelőlegezi az adott napot, sajnos arról az időpontról lecsúszol.

Amennyiben már kifizetted, de meggondolod magad, vagy csak egyszerűen el sem jössz, akkor az előleget nem áll módomban visszaadni.


Milyen hosszú saját hajra van szükség?

Fontos, hogy rendelkezz minimum 7-8 centi saját hajjal, mert csak erre tudom biztonságosan ráfonni a tincseket. Erre garanciát is vállalok.  A ráfont műhajnak hosszabbnak kell lennie a sajátodnál a végek fixálása miatt. (Tehát, ha 45 cm-es a saját hajad, akkor 30 cm-es fonatokat nem tudok rátenni, csak a sajátodnál hosszabbat.)

Ha bevállalós vagy, már 4-5 centis hajra is ráfonhatom, de előfordulhat, hogy lecsúszik és erre nem vállalok garanciát.


Mennyi ideig hordható az afrofonás?

Hajnövekedéstől függ. Átlagosan 1,5-max. 3 hónapig hordható, mert utána már nem esztétikus (a lenövés miatt), plusz egy idő után a tövek elkezdenek rasztásodni (a szálak közt növekedő babahajak összeakadhatnak a fefont tövekkel) és ilyenkor már károsodhat a haj, tehát ha úgy látod, hogy már nagyon (lötyögnek” a fonatok, vagy filcesednek a tövek, akkor  már ki kell bontani.

Hogy bontsam ki?

A tincseket elvágod ott, ahol a saját hajad véget ér és egy szúrósabb eszközzel (pl. stílfésű vége, egy ceruza, vagy hasonló) elkezded visszabontogatni a fonatokat. Amikor kiszedted a műhajat, alaposan keféld át a hajad (ha picit befilcesedett a töve, akkor óvatosan húzogasd szét, igény szerint használhatsz balzsamot is, majd az alapos átkefélés után mosd meg és kész is!


Mennyi ideig tart a művelet?

Egy átlagos (60 cm, normál tincsekkel) afro elkészítése általában 7-9 óra. Ez lehet több is, kevesebb is. Függ attól, hogy hányszor kell szünetet tartanunk, hogy bírod az ülést, mennyi saját hajad van, mennyire nehéz leválasztgatni stb.

Ketten fonunk, reggel 8-kor, legkésőbb 9-kor kezdjük a munkát, később már nem szívesen állunk neki, mert esetleg elhúzódhat a dolog.

FONTOS, hogy a fonás napjára ne tervezz semmi fontos programot, ami miatt kapkodni kellene.


Vállalsz garanciát a munkáidra?

Igen, minden munkámra javítási garanciát vállalok! (De eddig soha nem volt panasz ^^)


Minden esetben műhajjal készül?

Nem, de erősen ajánlott. Így szebb, tartósabb és kezelhetőbb. Ha csak saját hajból szeretnéd, természetesen elkészítem (de nem ajánlom). Az élettartama így max. 2 hétre csökken, fekete kaucsuk gumikkal tudom lezárni.


Károsítja a hajamat?

Nem károsítja! Sőt, a műhaj alatt nem éri annyi káros hatás a sajátodat, így van ideje pihenni és regenerálódni. Természetesen leszedés után nem kell levágni a hajadat. 

Abban az esetben károsíthatja a hajadat, ha a kérésem ellenére (!!!) befested a töveket, vagy túl sokáig hagyod fent a fonatokat.


Nem fog kihullani a hajam?

Nem, ez tévhit, ami abból indult ki, hogy amikor kiszeded a fonatokat, akkor a nyakadba zúdul az összes hajszálad, ami eddig nem tudott kihullani a fonatoktól. Ez egy természetes dolog, mivel naponta 100 szál hajad kihullik normál esetben, anélkül, hogy észrevennéd. Fonott haj esetében ugyanúgy kihullik, viszont a szálak benne maradnak a fonatokban, amik csak kibontáskor szabadulnak ki, és ez egyszerre nagy mennyiség, ami elég ijesztőnek tűnik. De közben ugyanúgy termelődtek az új hajszálak, szóval ez egy természetes folyamat, nem azt jelenti, hogy meg fogsz kopaszodni! 

Illetve mivel gyorsan megszokod a póthaj súlyát és ez lekerül, hirtelen könnyebb lesz a fejed, ez is okozhat “megkopaszodtam” érzést, de ez csak érzéki csalódás.


Megmossam fonás előtt?

Igen, az a legjobb, ha frissen mosott hajjal jössz (elég, ha a fonást megelőző este megmosod),  illetve fontos, hogy hajformázó (hab, lakk stb.) mentes hajjal érkezz!


Kivasaljam fonás előtt?

Nem fontos, de ha könnyen gubancolódó, kezelhetetlen hajad van, akkor érdemes kivasalni (jó sok időt nyerünk vele)


Lehet mosni a fonott hajat? Ha igen, hogyan?

Igen, lehet mosni, sőt, kell is!

A tincseidet fogd fel (legjobb, ha megkérsz valakit, hogy segítsen tartani) és próbáld csak a töveket samponozni! Én személy szerint egy virágspriccelő flakonba szoktam felvizezett sampont tenni és azzal spriccelem a tövekre. Bepaskolás, ezután jöhet egy alapos öblítés és kész is. Nem baj, ha a többi rész is vizes lesz, de továbbra is érdemes tartani a hajat, mert vizesen nagyon nehéz! Szükséged lesz pár törölközőre is, amikkel alaposan kinyomkodod belőle a vizet. A töveknél kicsit megszárítózhatod langyos levegőt fújó szárítóval, de csak a saját hajad és a fejbőröd miatt. Legjobb, ha a nyomkodás után hagyod szabadon, szellőzve megszáradni. Nagyon fontos, hogy ne dunsztold be, mindig szellőzzön, ha nedves a hajad (a törölközőt se hajd sokáig rátekerve!

Egyéntől függően 1-2 hetente érdemes mosni, használd nyugodtan a szokásos samponodat (felvizezve, mert nagyon sok nedvességet beszippant a póthaj)! Balzsamozni nem szükséges, csak ha úgy érzed, hogy nagyon kiszáradt a fejbőröd.

Formázni, fésülni nem kell, nem is lehet.

 

Festhetem is?

Nem, festeni tilos! A műhajat nem fogja meg a festék, a saját hajadat pedig károsíthatja a festék, mivel a fonatokból nem lehet maradéktalanul kiöblíteni a festéket (akkor is belekenődhet, ha csak a töveket próbálod festeni). Tehát kérlek, ne próbálkozz festéssel, amíg afrofonott frizurád van! A fonás előtt, illetve a leszedés utáni napokban (de nem közvetlen a leszedés után) érdemes megejteni a festést.


Felléphet allegiás reakció?

Nem jellemző, de mint minden idegen anyagnál, a műhajnál is felléphet enyhe intolerancia. Ez is elég ritka, de ha mégis előfordul (általában nyári hőségben), akkor pár napig tartó viszketéssel, bőrpírrel jár. Általában magától elmúlik, de érdemes otthon kiengedve, vagy lazább copfban hordanod a hajad, hogy tudjon szellőzni. Gyakran attól pirosodik be, vagy viszket a fejbőr, mert nincs szellőzése, esetleg bedunsztolódott, vagy csak simán túl szorosra húztad a copfod.

Ha kisebesedik a fejbőröd, esetleg belázasodsz, akkor előfordulhat, hogy allergiás vagy a műhajra, ilyenkor sajnos ki kell bontani, de ilyennel eddigi munkám során csak egyszer találkoztam és már fonás közben jelentkezett a probléma. Ha sokmindenre allergiás vagy és nem szeretnél kockáztatni, elrejthetek a hajadban egy rövid próbatincset.


Ajánlod várandós nőknek?

Igen, nekik nagyon praktikus viselet. A babára nem jelent veszélyt, mert ez csak fizikai érintkezés, olyan, mintha műszálas pulcsit hordanál, tehát nem kerül be a szervezetedbe. Sokan pontosan ezért választják a fonatokat a festés helyett.


Nem 30 cm és nem 60 cm-es fonatokat szeretnék, hanem inkább 45 cm-eseket. Megoldható?

Ha a saját hajad rövidebb, mint a fonatok kívánt hosszúsága, akkor természetesen megoldható. Viszont ha két feltüntetett hosszúság közti méretet szeretnél, akkor mindig a hosszabbik árát kell figyelembe venni. Illetve azzal is számolni kell, hogy a méricskélés megdobja az elkészítési időt kb. 1,5 órával, ezért kérlek, előre jelezd és akkor előre méretre vágjuk a hajat!


Vállalsz kibontást is?

Nem vállalok, mert utána azonnal meg kell mosni a hajat (nagyon bongyor lesz és a bennragadt samponmaradványok is elő fognak kerülni), nálam pedig nincs lehetőség hajmosásra.

Legegyszerűbb otthon megoldani: A fonatok végeit le kell vágni odáig, ahol a saját hajad már nincs benne, és egyszerűen visszabontogatni. Kibontáskor jópár hajszál kihullik, de aggodalomra semmi ok, mert ezek azok a hajszálak, amik az elmúlt X idő során természetes módon kihullottak (napi 100 szál), csak a fonatok nem engedték ki. Nem károsodás, ez teljesen természetes, csak egyszerre ijesztően soknak tűnik.

Mindenképpen alaposan keféld át, mielőtt megmosod!

Ha a tövek összerasztásodtak, akkor alaposan balzsamozd be, és utána könnyedén ki tudod bontani.


Mit hozzak magammal?

Ételt, italt és egyéb életben maradáshoz szükséges dolgokat ne felejtsd el!

Ha esős/havas az idő, akkor esernyő sem árt, mert a fonatok jól megszívják magukat vízzel. Ha fázós vagy, egy plusz pulcsi is jól jöhet, mert több órás ülés közben teljesen más a hőérzeted és előfordulhat, hogy fázni fogsz.

Kérlek, ha lehet, kísérőt ne hozz, mert többen dolgozunk kis helyen és eléggé zavarják a munkát..


Nem tudom eldönteni, hogy milyen színt szeretnék. Kiválaszthatom ott, a helyszínen?

Természetesen egy rövid konzultáció keretén belül eljöhetsz megnézni a színmintákat élőben, de a bejelentkezésnél már meg kell adni a kívánt színt, hiszen az alapján rendeljük meg az alapanyagot, tehát a fonás napján már nem tudsz variálni.


A színes póthajak nem eresztik a színüket?

Még nem találkoztam olyan kanekalon hajjal, ami eresztette volna a színét, jumbo braid-nél viszont már volt rá példa, hogy minimálisan eresztette.


Ha hozok magammal hajat, mennyit engedsz?

Nem szeretek hozott hajjal dolgozni, ezért inkább ezt hanyagoljuk! Ha mégis nagyon ragaszkodsz hozzá, akkor az alap árból max. 5.000 Ft-ot tudok engedni.

Csak bontatlan csomag hajjal dolgozom, mert ha az előző “tulaj” rosszul tárolta, akkor akár használhatatlan is lehet az egész csomag.

Hozott haj esetén nem vállalok felelősséget a póthaj minőségéért (sok helyen bekeverik a kanekalont jumboval, így a lezárás máris bajos, sok esetben szétbomlik), a póthaj okozta lecsúszásokért stb., ebben az esetben semmilyen garanciát nem vállalok a fonásra!

Illetve ilyen esetben kérlek, lagalább egy nappal korábban hozd el a hajat, mert a fonást megelőző este szoktam előre kitincsezni, hogy ezzel is időt nyerjünk!


Több színnél felszámolsz felárat?

3 színig nem, 3 felett 5000 Ft/szín a felár.


Kislányoknak adsz kedvezményt?

Sajnos nem áll módomban kedvezményt adni.

13 évesnél fiatalabbakat pedig egyáltalán nem vállalok!


Mennyire elfogadott ez fiúknál?

Egyre többen kérik.

Mit szólnak hozzá a suliban/munkahelyen?

Változó, elkészítés előtt mindenképp érdemes utána érdeklődni, hogy mit ír erről a házirend, mit szólna az ofőd, a főnököd, vagy az igazgató.

Parkettafonást is vállalsz?

Nem, sajnos az ízületeim már nem bírják azt a mozdulatsort, meg korábban sem voltam oda érte.

Vállalsz oktatást is?

Nem vállalok oktatást.

(Azt pedig kifejezetten utálom, amikor a kísérő belemászik az arcomba és próbálja ellesni, hogy mit hogy csinálok!)


Jöhetek még ma?

Sajnos teljesen kizárt, hogy még meg tudom csinálni a hajadat

Fontos tudnod, hogy Rajtad kívül mások is szeretnének ilyen frizurákat, akik lehet, hogy hamarabb bejelentkeztek, így valószínűleg várnod kell. Ez lehet pár nap, de akár 2 hónap is. Az átlagos várakozási idő 1,5-2 hét, nyáron több is lehet. Érdemes minél előbb időpontot foglalni és figyelni Facebook oldalunkat, ahová mindig felkerülnek az épp felszabadult időpontok!


Hozhatok kísérőt?

Kérlek, ha lehet, inkább ne hozz kísérőt, mert kicsi a helyünk és az is zavar, ha munka közben sürget, vagy halálra unja magát mellettem valaki.

Mikor jelentkezzek be?

Minél előbb! Lehet, hogy lemondás volt és pár napon belül tudok időpontot adni, de az is lehet, hogy 3 hétre, esetleg hónapra előre be vagyok táblázva. Szóval ha konkrét alkalomra szeretnéd az új frizurádat, akkor minél előbb foglald le az időpontot! Különösen májustól augusztusig és az adventi időszakban nagy a tumultus.


Megvan az időpontom, de mégsem tudok elmenni. Mit tegyek?

Ha lebetegedtél, közbejött valami, bármi, kérlek mindenképp és mielőbb jelezd, hogy nem tudsz jönni és akkor nézünk egy másik időpontot!

Amennyiben csak simán meggondoltad magad, sajnos az előleget nem áll módomban visszaadni.Szolgáltatásaink