Facebook button
Get Adobe Flash player

Gyakori kérdések a műrasztáról

 

Mennyibe kerül?

Hossztól, vastagságtól és tincsszámtól függ. Az Árak menüpontra kattintva megnézheted az árlistát.


Kell előleget fizetni?

Igen, az előleg a végleges ár minimum fele. Természetesen ideadhatsz kerek összeget is (pl ha nagyon tört összegre jön ki a fele), vagy a teljes összeget is előre. Ezt banki utalással vagy személyesen tudod eljuttatni. Az összeg maradéka a helyszínen fizetendő. Ha már kifizetted az előleget, de meggondolod magad, akkor sajnos az előleget nem áll módomban visszaadni. Ha valami közbejön, és jelzed, akkor természetesen elnapolhatjuk a dolgot. Ha már felajánlottam egy lehetséges időpontot, de még gondolkozol vagy csak később utalsz, és közben valaki más lefoglalja az adott napot, akkor sajnos arról az időpontról lecsúszol.

FONTOS TUDNOD, HOGY AZ IDŐPONTOT CSAK AKKOR KAPHATOD MEG FIXRE, HA MÁR KIFIZETTED AZ ELŐLEGET!

Amennyiben a tincseket postán szeretnéd megkapni, akkor a teljes összeg és a postaköltség is előre fizetendő..


Mekkora legyen a saját hajam?

Minimum 5 cm. A saját hajadnál hosszabb rasztákat kell rendelned, így ha pl. 60 cm-es hajad van, akkor nem lesz jó a 45 cm-es tincs. Ha ragaszkodsz a rövidebb rasztákhoz, azokat is fel tudom tenni, de csak egy drágább módszerrel.


Hány tincs kell a fejemre?

Átlagosan 100-120 tincset javaslunk egy teljes fejre (ceruzavastag tincsekből). Minél több, annál szebb, de természetesen kérhetsz kevesebbet is (a minimális rendelés 40 tincs) Ha alányírt hajad van, akkor kevesebb is elég.


Mennyi ideig hordható?

Egyéntöl függ. Átlagosan 1,5-2 hónapig hordható, mert utána már nem esztétikus (a lenövés miatt), plusz egy idő után a tövek és a szálak között kinövő babahajak elkezdenek összerasztásodni, és ez károsíthatja a hajadat. Legkésőbb 3 hónap után le kell szedni.


Mennyi ideig tart a művelet?

A saját hajad hosszától, a tincsek számától függően duplavégű tincseknél 2-2,5 óra, egyágúaknál kétszer ennyi.


Megmossam fonás előtt?

Igen, az a legjobb, ha frissen mosott hajjal jössz (elég, ha a fonást megelőző este megmosod),  illetve fontos, hogy hajformázó (hab, lakk stb.) mentes hajjal érkezz. Ha ez mégsem kivitelezhető, kedvezményes áron megmossuk Neked helyben is! (De ez megdobja az elkészítési időt..)


Lehet mosni a műrasztát? Ha igen, hogyan?

Igen, lehet mosni, sőt, kell is! A tincseidet fogd fel, és próbáld csak a töveket samponozni. Ezután jöhet egy alapos öblítés és kész is. Nem baj, ha a többi rész is vizes lesz, de szükséged lesz pár törölközőre, ugyanis még jó ideig csöpögni fog belőle a víz. A tövekből jó alaposan nyomkodd ki a vizet törölközővel, majd kiengedve (!) hagy megszáradni! Formázni, fésülni nem kell, nem is lehet.

Ha nem szeretnél mosással vesződni, mi elvállaljuk rasztáid mosását! (Részletekért katt az árlistára)


Károsítja a hajamat?

Nem, nem károsítja, sőt még erősebb is lesz, és gyorsabban is nő, mert a műhaj alatt nem éri annyi káros hatás a sajátodat, mint amikor nincs rajta. Természetesen utána levágni sem kell a hajadat.


Nem fog kihullani a hajam?

Nem! Annyi alapja van a dolognak, hogy amikor kiszeded a fonatokat, akkor a nyakadba szakad az összes hajszálad, ami eddig nem tudott kihullani a fonatoktól. Ez egy természetes dolog, mivel naponta 100 szál hajad kihullik normál esetben, anélkül, hogy észrevennéd. Fonott haj esetében ugyanúgy kihullik, viszont a szálak benne maradnak a fonatokban, amik csak kibontáskor szabadulnak ki, és ez egyszerre nagy mennyiség, ami elég ijesztőnek tűnik.


Felléphet allergiás reakció?

Mint minden idegen anyagnál, a műhajnál is felléphet allergiás reakció. Ez nagyon ritka és elsősorban a fejbőr viszketésével jár, amit nyugtató tonikkal (webshopunkon találsz) könnyű megszüntetni. Ha viszont nagyon érzékeny a bőröd, nem ajánlom ezt a frizurát, illetve szakszerűtlen kezelés esetén egyéb kellemetlen következményekkel kel szembenézni (de hangsúlyozom, csak szakszerűtlen kezelés esetén)


Ajánlod várandós nőknek?

Ez csak fizikai érintkezés, olyan, mintha műszálas pulcsit hordanál, tehát nem kerül be a szervezetedbe, így a babában sem fog kárt tenni. Sokan pontosan ezért választják a fonatokat a festés helyett.


Vállalsz kibontást is?

Nem, ezt házilag kell megoldanod: A tincseken levő gumi egy kisollóval vágd el és egyszerűen fond ki. Kb 1 óra az egész. Kibontás után alaposan fésüld át a hajadat és csak utána mosd meg! (Véletlenül se fordítva, mert a bennragadt hajszálak összeakaszthatják a hajadat mosás közben) Ha úgy csinálod, ahogy írtam, nem lesz semmi gond! :)


Vállalsz garanciát a munkáidra?

Igen, minden munkámra garanciát vállalok! (De eddig soha nem volt panasz ^^)


Nem tudom eldönteni, hogy milyen színt szeretnék. Kiválaszthatom ott, a helyszínen?

Megnézheted élőben a színskálát, de nem fogjuk tudni azonnal megcsinálni a hajadat (mert meg kell rendelni, legyártani stb).


A színes póthajak nem eresztik a színüket?

Még nem találkoztam olyan kanekalon hajjal, ami eresztette volna a színét.


Kell pihentetni leszedés után a hajamat?

Pár napig ajánlott pihentetni a fejbőrt.


Leszedés után megmossam a tincseket?

Miután leszedted, meg kell őket mosni. Áztasd be egy lavór samponos vízbe, majd öblítsd ki. (Ha javíttatni is hozod, akkor ezt a műveletet kérlek 2x ismételd meg!) Vállfára akasztva, lehetőleg a kád fölött (mert órákig csöpög belőle a víz) tudod megszárítani.


Máshonnan hozott rasztát is felraksz?

Igen, de min. 50 tincset és nem vállalom a felelősséget a tincsek minőségéért.

 

Festhetem is?

Nem, festeni nem lehet, de mivel alapból bármilyen színben kérheted, nem hiszem, hogy ez akkora probléma lenne. A saját hajadat sem festheted, amíg fenn vannak a tincsek, mert nem fogod tudni rendesen kiöblíteni a festéket és ez maradandó károsodást okozhat. A festést leszedés után célszerű megejteni, amikor pihenteted a fejbőrt.


Ha copfokat rendelek, hogy tudom rögzíteni?

A saját hajadat csavard fel briós alakba, rögzítsd, majd felülről tedd rá a copfot, amit a cumi segítségével tudsz rákötözni. Ehhez sajnos elengedhetetlen, hogy hosszabb hajad legyen, amit már fel lehet kontyolni. Ha rövidebb a hajad, akkor a paróka, vagy a hajpántos pótrész a megoldás.


Mennyire elfogadott ez fiúknál?

Elfogadott, egyre többen kérik (főleg vastagabb tincseket).


Lehet rasztába tenni, vagy más anyagokkal keverni?

Igen, lehet rasztába tenni, és más anyagokkal is lehet kombinálni.


Elküldöd postán is?

Persze, de ez esetben a teljes összeget és a postaköltséget is előre át kell utalnod.


Jöhetek még ma?

Sajnos teljesen kizárt, hogy még ma tudlak fogadni. A tincseket rendelésre készítjük, és ez a leges legjobb esetben is min. 3-4 nap (miután megkaptuk az előleget!) De mivel nagyon sok vendégem van és az sem biztos, hogy az adott szín és hajmennyiség van készleten, inkább 2-4 hetes átfutással érdemes számolni.


Mikor jelentkezzek be?

Minél előbb! Műraszta esetében min. 3-4 héttel előbb érdemes lefoglalni az időpontot!


Megvan az időpontom, de mégsem tudok elmenni. Mit tegyek?

Nincs semmi gond, csak kérlek mindenképp előre (!) jelezd, hogy nem tudsz jönni! Ebben az esetben megbeszélünk egy másik időpontot.

Ha várlak, és nem jössz, csak utólag szólsz, hogy bocs, meg ez meg az, vagy csak egyszerűen meggondolod magad, akkor az előleget nem áll módomban visszaadni és egy esetleges másik időpontnál sem tudom beszámítani.


Hogyan készülnek a tincsek?

A tökéletes technika kifejlesztése rengeteg energiát, utánajárást, pénzt és időt igényelt, ezért nem áll módomban elárulni. Ha szeretnéd megtanulni, jelentkezz a fent említett oktatásra!Vesztek használt, megunt műrasztát?

Nem, sajnos nem áll módunkban megvenni.

Kövess minket a Facebookon! Katt ide és like! :)

Szolgáltatásaink