Facebook button
Get Adobe Flash player

Extrém & szolid …

FONTOS! Hajfestés, színezés, szőkítés és egyéb vizezést igénylő szolgáltatásaim technikai okokból, átmenetileg nem elérhetőek!

(Minden más, pl. afrofonás, raszta, műraszta, hajhosszabbítás elérhető!)

hajfestés

hajszínezés

extrém színezés

szőkítés

színeltávolítás

melír

tartós hajegyenesítés

mosás, szárítás

gépi vágás

bármilyen póthajad mosása, szárítása

raszta festés, mosás

… és régi jól ismert szolgáltatásaink:

raszta készítés, javítás, festés, mosás

afrofonás

műraszta készítés, befonás

hajhosszabbítás, dúsítás

Általam használt márkák (igény szerint): Alfaparf, Schwarzkopf, Wella, Manic Panic, de igény szerint más márkát is használhatok, akár jól bevált hajfestékedet is szívesen felkenem! :)


Elsősorban hajfestést, extrém és szolid színezést, melírozást, szőkítést, színeltávolítást, mosást-szárítást, keratinos hajegyenesítést, a haj struktúrájának javítását, helyreállítását vállalom. 

Amit NEM vállalok: hajvágás; dauer; szőkítés vagy fehér haj készítése 1 lépésben, illetve nem vállalom hajad festését, ha korábban hennával, indigóval, vagy egyéb növényi festékkel volt kezelve!


Kizárólag prémium minőségű anyagokkal dolgozom, mindent a vendég kérésének megfelelően, frissen, egyenesen a gyárból hozatok. Sajnos nem engedhetem meg magamnak, hogy potyára hozassam őket, aztán ha nem kerül felhasználásra, itt romoljon meg és dobjam ki, ezért az időpont foglaláshoz előlegre van szükség. Ez biztosíték arra, hogy biztosan eljössz megcsináltatni a hajad és nem marad a nyakamon a drága színező. Természetesen az előleg levonódik a végösszegből, tehát összességében nem kell annyival többet fizetned, a végösszeg ígyis-úgyis ugyanannyi lenne, csak így az anyagköltséget előre kérem. A maradékot pedig miután elvégeztem a melót :) Az előleget banki utalással/befizetéssel, vagy egy személyes találkozó keretein belül tudod eljuttatni. Mindkét esetben kapsz igazolást az előleg kifizetéséről. (Részletek e-mailben: nesta.haircoholic@gmail.com)

A honlapon található árak fixek ugyan, de ismernem kell a hajad “előéletét” ahhoz, hogy végösszeget tudjak mondani. Ebből tudom ugyanis, hogy pontosan mivel érhetjük el a kívánt színt. Köztudott pl., hogy az extrém hajszínezők kizárólag a leszőkített hajat fogják meg. Még akkor is, ha egyébként világos a hajad. Node, ha a hajad korábban sötét színre volt festve, akkor az előző színt először el kell távolítani és csak utána lehet leszőkíteni, színezni. Máris bejött egy plusz lépés, amivel lehet, hogy nem is számoltál.

Természetesen szívesen állok rendelkezésedre az “akció” előtt, megnézem, átbeszéljük és megegyezünk! :)

Hajfesték? Színező? Mi is a különbség?

A hajfesték a hajszálaidba behatolva, kémiailag, tartósan módosítja a pigmentek színét. Ugyan elméletileg kikopik, viszont a tapasztalatok inkább azt mutatják, hogy újabb kémiai behatással (színeltávolítással) távolítható el/módosítható a szín.

A színezők csak fizikailag, tehát a hajszálad külsejére tapadva módosítják a hajszínt. Szolidabb színek esetén esztétikailag ugyanazt érjük el, mint a festéssel, csak az eredmény kevésbé tartós, viszont ezért cserébe kevésbé, mondhatni nem is károsítja a hajadat. 

A leggyakrabban extrém színeket kérnek a vendégeim, így inkább ezekre térnék ki. Extrém, elénk színeket nem lehet festékkel elérni, csak extrém hajszínezőkkel. Ezek pedig kizárólag a leszőkített hajat fogják meg (szintén a hajszál külső felületére tapadnak). A hajadat akkor is le kell szőkíteni, ha eredetileg is világos, ellenkező esetben az eredmény nem lesz olyan, mint vártad. Az extrém hajszínezőknek rengeteg típusa létezik, nálam az “alapértelmezett” hajszínező a Manic Panic, mivel a visszajelzések és saját tapasztalataim szerint is ez a legjobb minőségű, legtartósabb hajszínező. A színek keverhetőek is egymással, a “Snow white” segítségével akár pasztell színeket is elérhetünk!

Természetesen ha másik színezőt szeretnél (mert mondjuk nem találtad meg az áhított színt, vagy használtad már és Neked mégsem vált be, esetleg túl drágának tartod stb.), azt is beszerzem és szívesen megcsinálom vele a hajad! A további hajszínezőket webshopomon tudod lecsekkolni.

A szőkítés… Igen, ez az, ami elkerülhetetlen az extrém hajszín eléréséhez… viszont ha nem hozzáértő készíti, nem megfelelő minőségű anyaggal, nem megfelelő módon, vagy túl gyakran, akkor bizony komolyan károsíthatja a hajadat. Amúgy sem tesz neki túl jót, ezért nem mindegy, kire bízod! Nem egyszer találkoztam már olyan önjelölt “fodrászokkal”, akik otthon szőkítgették a hajukat, majd zacskóban hozták kétségbeesetten, sírva, hogy csináljak valamit… Ha pl. most fekete a hajad és szőkét szeretnél, előbb le kell radírozni az előző festéket és csak utána kezdhetjük meg a szőkítést. Ez több alkalmas folyamat is lehet, hiszen ha hirtelen tesszük ki a hajadat ekkora “sokknak”, akkor nagy valószínűséggel elveszíted a hajad egy részét :S Ezért a saját érdekedben nem is vállalok azonnali szőkítést vagy fehér hajszín elkészítését sötétre festett hajból.

A színeltávolítás pedig gyakorlatilag a hajszíned “leradírozása”. Az anyag a szőkítőhöz hasonlít, de kevésbé brutális. Akkor használom, amikor sötétre festett hajból világosabbat szeretnének. A természetes hajszínedet kaphatjuk vele vissza, viszont ha korábban szőkítve volt a hajad, akkor a legutóbbi szőkítés során kapott árnyalatot. Előfordulhat, hogy az első alkalommal nem érjük el a színt, ebben az esetben azonnal meg lehet ismételni a folyamatot többször is, amíg el nem érjük a kívánt árnyalatot.


A hajszínek tartóssága

Minden márka színskálájánál feltüntetem, hogy átlagos esetben milyen tartós, viszont minden ember haja más és más..

Átlagban a legtartósabb hajszínezők: Manic Panic, Special Effects – ezek kb. 20 hajmosásig bírják,

a többiek 4-8 hajmosásig. A festékek 2-3 hónapig.

De nagyon fontos, hogy mindez hajtípusfüggő! A én hajamon pl. márkától függetlenül a pinkesebb, pirosas árnyalatok nagyon sokáig megmaradnak, a kékek pár mosás után kikopnak. De találkoztam már fordított esettel is. Szóval a festékek és színezők tartóssága nincs márványba vésve! 

Előkészületek

A legideálisabb, ha szőkítés, vagy hajfestés előtt 2 napig nem mosol hajat. Az utolsó hajmosásnál kérlek ne használj balzsamot és az “akcióig” kerüld a hajformázók (hab, zselé, lakk stb) használatát!

Amennyiben csak színesítésre jössz, a hajad már elő van szőkítve, vagy frissen mosott hajjal érkezz (a sampon minél kevesebb ápoló anyagot tartalmazzon, ellenkező esetben a színező rosszul, vagy meg sem a hajad!!), vagy (inkább) szükség lesz helyben egy előmosásra. Legjobb, ha ezt rám bízod.

Természetesen vállalom hozott festék, szőkítő, színező esetén is a munkát, viszont ilyen esetekben semmilyen felelősséget nem vállalok és az esetlegesen felmerülő plusz költségeket is kiszámlázom (pl. a már fent említett nem várt színeltávolítás). Legjobb, ha hozott cuccok esetén is előre egyeztetünk és akkor nincsenek meglepetések! :)


Kövess minket a Facebookon! Katt ide és like! :)

és / vagy

iratkozz fel ingyenes hírlevelünkre!

Hírlevél